Als professionele gebruiker, zoals hoveniers en gemeentepersoneel, wilt u natuurlijk altijd met een volle accu op pad kunnen gaan. U wilt er zeker van zijn dat de accu’s ’s nachts volledig worden opgeladen en u ’s ochtends direct en zonder problemen aan de slag kunt. Speciaal voor u heeft STIHL, in samenwerking met Kesseböhmer, de nieuwe STIHL laadkast ontwikkeld. 

Centraal laadbeheer

De STIHL laadkast maakt het mogelijk om tot 20 accu’s van het STIHL AP accusysteem, maar ook de ruggedragen AR accu’s centraal op te laden. Dankzij een intelligent oplaadsysteem worden alle aangesloten accu’s, bijvoorbeeld ’s nachts, volledig opgeladen. Zo kunt u de volgende werkdag meteen van start met een volle accu.

Het gebruik van de laadkast is super eenvoudig. Aan een enkel stopcontact en een gewone aansluiting voor huishoudelijk gebruik heeft u voldoende. Een extra elektrische installatie is dus niet nodig.

Bovendien is de kast beveiligd tegen diefstal. Door de kast te vergrendelen worden de accu’s beschermd tegen onbevoegde toegang.

Productkenmerken

Met deze laadkast kunt u tot 20 accu’s opladen en bewaren in een gecentraliseerde locatie. Gebruik de kast naar wens met standaard- of snelladers. U hoeft voortaan dus niet meer overal in de werkplaats op zoek te gaan naar laders en accu’s. Bovendien kunt u de kast afsluiten om uw accu’s te beschermen tegen diefstal en onbevoegde toegang.

De laadkast heeft vijf laden. Elke lade biedt ruimte voor vier accupacks van het STIHL AP systeem of een ruggedragen AR accu. Start het laadproces centraal voor alle laden met de startknop op de kast. Het intelligente oplaadsysteem bewaakt het laadproces en regelt het cyclisch voor elke lade. Zo worden alle aangesloten accu’s ’s nachts volledig opgeladen. De ledindicatoren tonen het huidige laadniveau van elke lade.

Dankzij de compacte afmetingen neemt de laadkast zeer weinig ruimte in. Voor de inbedrijfstelling is geen elektrische installatie nodig. Een eenvoudig stopcontact en een gewone aansluiting voor huishoudelijk gebruik van 220 V zijn voldoende. Het gebruik van een driefasige aansluiting (400 V) is ook mogelijk.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de STIHL laadkast? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Kom langs in onze winkel of stuur een e-mail naar verkoop@r2groentechniek.nl.