Verkrijgbaar bij R2 Groentechniek: Empas heet water onkruidbestrijding! Al sinds 1999 is Empas specialist op het gebied van onkruidbestrijding met heet water. Op alle verharde en half verharde ondergronden is de heet-water-methode van Empas, zonder beperkingen, in te zetten. Ze zijn te zowel voor het bestrijden van onkruid als het reinigen van ondergronden te gebruiken, bijvoorbeeld bij: sportvelden, speelplaatsen, tuinen en parken. Empas wordt voornamelijk ingezet door hoveniers, gemeentes en groenaannemers.

De heet-water-methode van Empas

Door heet water  (102 °C) over het onkruid te vloeien, barst de celstructuur van de plant. Vervolgens moet de plant uit zijn reserve voedingsstoffen putten, om de schade van de temperatuurschok te kunnen herstellen. Het onkruid is na gemiddeld drie tot vier behandelingen uitgeput, waarna het vergaat. Bovendien werkt heet water preventief tegen het kiemen van een groot aantal onkruidzaden, mossen en algen.

Milieuvriendelijk

Bij het gebruik van een Empas heet water machine, wordt onkruid op een milieuvriendelijke manier bestreden. Door het gebruik van heet water komen er namelijk geen belastende chemicaliën in het grondwater terecht. Hiermee speelt Empas in op de beperkingen die overheden stellen aan het gebruik van chemicaliën voor onkruidbeheer.

Assortiment

Empas biedt met zijn machines diverse oplossingen voor het eenvoudig en milieuvriendelijk verwijderen van onkruid. De focus van Empas bij het ontwikkelen van zijn machines ligt op drie sectoren, namelijk: de tuinbouw, onkruidbestrijding en gladheidbestrijding.

Voor alle mogelijkheden kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen, of kom langs in onze winkel.