Hoge en brede heggen zijn vaak moeilijk te snoeien, want hoe doe je dit zonder wiebelende ladder of onmogelijke posities? Met een hoogsnoeier van STIHL is moeilijk doen verleden tijd. En al helemaal met de nieuwste hoogsnoeiers: de HLA 66 en HLA 86.

STIHL HLA 66 accu hoogsnoeier

De nieuwe STIHL HLA 66 is de vervanger van de STIHL HLA 65. Deze lichte accuheggenschaar op steel is ideaal voor het terugsnoeien van heggen en struiken en voor snoeiwerk dichtbij de grond. De mesbalk voor kop- zijde en bodemsnit is (zonder gereedschap!) 115° verstelbaar. De messen zijn dubbelzijdig gesneden en dat levert een zuiver snoeiresultaat op. De snelheid van de messen is traploos te regelen en bovendien beschikt de heggenschaar over een intuïtieve bedieningshandgreep.

Bovendien is de HLA 66 eenvoudig op te bergen dankzij zijn transportstand. In de transportstand is de mesbalk ingeklapt waardoor de heggenschaar geen 205 cm (totale lengte), maar 125 cm is.

STIHL HLA 86 accu hoogsnoeier

Ter vervanging van de HLA 85 komt STIHL met de HLA 86. Een vernieuwde versie van een vertrouwde heggenschaar onder professionals.

Deze STIHL HLA 86 accuheggenschaar op steel heeft een lange reikwijdte en is ontworpen voor professioneel gebruik. Bovendien is hij bijzonder geschikt voor het terugsnoeien van hoge heggen en struiken en voor snoeiwerk nabij de grond.

Met deze hoogsnoeier is ergonomisch werken een fluitje van een cent dankzij de stabiele, vierkante telescoopsteel. Verder heeft u geen gereedschap nodig voor het verstellen van zowel de steellengte als de mesbalk. De mesbalk is 115° verstelbaar, voor kop-, zijde- en bodemsnit.

De messen zijn dubbelzijdig gesneden voor een zuiver snoeiresultaat, de snelheidsregeling is traploos en de heggenschaar beschikt over een intuïtieve bedieningshandgreep.

De HLA 86 is net als de HLA 66 eenvoudig te vervoeren dankzij de speciaal hiervoor gemaakte transportstand. Door de hoogsnoeier in de transportstand te zetten wordt de mesbalk ingeklapt en is lengte van de machine slechts 180 cm. De totale lengte van de machine tijdens gebruik is verstelbaar tussen 260 en 330 cm.