Als professional heb je met heel wat tuinafval te maken. Een hakselaar is dan een geweldig hulpmiddel bij het opruimen en eventueel hergebruiken van takken en kleinere stronken. Niet alleen is het tuinafval gemakkelijker af te voeren door het te hakselen, ook is het gemakkelijker te verwerken tot compost.

Op basis van de gebruiksfrequentie, de werkzaamheden, het soort tuinafval en de persoonlijke voorkeur heb je als hovenier of boomverzorger een uitgebreide keuze aan versnipperaars en hakselaars. In dit artikel zullen de robuuste, professionele hakselaars van FORST aan bod komen.

Voor het hakselen van jong hout en onkruid is niet veel vermogen nodig. Een FORST-hakselaar daarentegen heeft meer vermogen en is dan ook perfect geschikt voor het hakselen van takken van bomen.

OFFICIËLE FORST DEALER

STANDAARD 3 JAAR GARANTIE

EIGEN SHOWROOM, WERKPLAATS & DESKUNDIG PERSONEEL

Het verschil tussen versnipperen en hakselen

Hakselen en versnipperen worden vaak als twee dezelfde begrippen gezien, maar niets is minder waar. De machines, de technieken en daarmee ook het resultaten zijn niet hetzelfde.

Een hakselaar snijdt de vezel in de lengterichting. Elke keer wanneer het mes neerslaat, spijt je de vezelstructuur open. Doordat de vezel niet intact blijft composteert gehakseld hout sneller. Door deze manier van versnipperen zijn de hakselaars bovendien geschikt voor zowel hout als voor alle andere soorten bladrijk snoeiafval.

Bij een versnipperraar daarentegen blijft de vezel wél intact. Hierdoor zijn snippers geschikt als bodembedekker in de tuin. Het onkruid blijft onder de laag snippers, er is meer zuurstof in de bodem en daardoor kunnen bacteriën en schimmels beter hun werk doen. (boomzorg.nl)

Wat te doen met het gehakselde hout

Zoals al gezegd is zijn de snippers die een hakselaar voorbrengt uitermate geschikt voor compostering. Daarnaast kan een dikke laag gehakseld hout ook gebruikt worden als mulch in borders of bloembedden. Deze laag is naast onkruidwerend ook nog eens vochtregulerend.

De verschillende FORST hakselaars

FORST heeft de krachtigste hakselaars in huis, gemaakt van de beste materialen. Alle machines van FORST zijn opgebouwd uit Premium Power Coated elementen, waardoor u verzekerd bent van het allerbeste. Daarbij heeft elke FORST die door ons geleverd wordt volledige garantie op alles, en dat voor wel drie jaar lang!

Bij het uitzoeken van een FORST hakselaar heeft u de keuze uit twee verschillende doorvoersystemen: 15 of 20 millimeter. Daarnaast kunt u kiezen uit een aandrijving op aftakas, een benzinemotor of een dieselmotor. Bovendien biedt FORST verschillende transportopties aan. Zo zijn er hakselaars op aftakas die eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan een tractor. Ook zijn er hakselaars op trailer, geremd en met handrem. En tot slot zijn er de hakselaars op rupsen, met een keuze uit wel en niet-verstelbaar. Wij sommen dit voor u op in onderstaand overzicht:

Type Diameter Aandrijving Vermogen Gewicht Extra’s
PT6 15 cm Aftakas 630 kg
ST6P 15 cm Benzinemotor 37 pk 750 kg ·        Op trailer: geremd en met handrem
ST6 15 cm Dieselmotor 42 pk 955 kg ·        Op trailer: geremd en met handrem
TR6 15 cm Dieselmotor 35 pk 1300 kg ·        Rupsbanden

·        Draaibare uitwerp pijp

PT8 20 cm Aftakas 960 kg
ST8 20 cm Dieselmotor 45 pk 1250 kg ·        Op trailer: geremd en met handrem
TR8 20 cm Dieselmotor 45 pk 1500 kg ·        Rupsbanden

·        Draaibare uitwerp pijp

XR8 20 cm Dieselmotor 50 pk 2075 kg ·        Rupsbanden

·        Draaibare uitwerp pijp

Demonstratie, offerte of direct bestellen?

Heeft u interesse in een FORST hakselaar, maar bent u nog aan het oriënteren? U kunt bij ons geheel vrijblijvend een demonstratie en/of offerte aanvragen. U kunt hiervoor geheel vrijblijvend contact opnemen met ons.

Als u al de nodige tijd heeft besteed aan het oriënteren en vinden van een geschikte hakselaar en u wilt graag uw machine zo snel mogelijk bestellen, dan kunt u dat eenvoudig doen via de webshop van De Tuinmachineshop. Uw bestelling bij De Tuinmachineshop wordt direct doorgezet naar ons, u behoudt dezelfde garantiemogelijkheden en u koopt de machine uiteraard voor dezelfde prijs!

Wilt u liever niet in één keer betalen? Wij bieden u de mogelijkheid om de machine te leasen. Zo houdt u ruimte over in uw financiële middelen en heeft u toch een nieuwe hakselaar.

BESTEL JE FORST HAKSELAAR OP ONZE WEBSITE