Kettingzagen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de particuliere en hobby tuinier een compacte accu kettingzaag, voor de professionals krachtige en robuuste benzine kettingzagen. Voor ieder wat wils. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat het vinden van de juiste kettingzaag nog best een uitdaging is. We zetten daarom voor u een en ander op een rijtje.

STIHL kettingzagen

STIHL is uitgegroeid tot het meest verkochte merk benzinekettingzagen. Een STIHL kettingzaag staat dan ook garant voor kwaliteit, vermogen en de nieuwste technologieën, ongeacht de gebruiker. Particuliere gebruikers kiezen doorgaans voor de compacte modellen, met een vermogen tot 2,2 kW. Deze kettingzagen zijn eenvoudig te bedienen en vormen een betrouwbaar hulpmiddel voor het zagen van (haard)hout of het onderhouden van een stuk grond. Een veelzijdige STIHL kettingzaag met een vermogen tot 3,3 kW is vervolgens uiterst geschikt voor toepassingen in de landbouw. Tot slot heeft STIHL voor de echte bosbeheerders en boomverzorgers kettingzagen met een enorm vermogen tot 6,4 kW.

Benzine, elektrisch of op accu?

De meeste STIHL benzine kettingzagen beschikken over een verbrandingsmotor die gebruik maken van de 2-MIX-techniek en daardoor een zeer hoog vermogen ontwikkelen. De combinatie van een groot snijvermogen en krachtige acceleraties met een laag brandstofverbruik en een lage belasting op het milieu, maken de STIHL benzine kettingzagen uiterst goede kettingzagen. Bovendien voldoen de 2-MIX-motoren van STIHL aan de strenge EU-emissienorm niveau II.

Benzine kettingzagen van STIHL zijn er in allerlei soorten en maten en zijn daarmee niet alleen uiterst geschikt voor professioneel gebruik, maar ook voor particulier gebruik.

STIHL accu kettingzagen vormen een praktisch en milieuvriendelijk alternatief op de benzine kettingzagen. Bovendien zijn ook de accu kettingzagen uiterst geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het vermogen van de moderne accu’s en elektrische technologieën maakt ook een langdurig gebruik, onder hoge belasting, mogelijk. De modellen uit het STIHL COMPACT AccuSysteem lenen zich voor werkzaamheden in huis of in de tuin. De extra krachtige kettingzagen van het PRO AccuSysteem zijn geschikt voor het professionele gebruik in open lucht of in de bouw.

Vooral voor traditionele toepassingen en in gesloten ruimtes komen de elektrische kettingzagen van STIHL in aanmerking. Ze zijn niet alleen zeer eenvoudig te bedienen, maar hebben bovendien een uitstekend snijvermogen. Door één druk op de knop kun je van start gaan. Elektrische kettingzagen beschikken over een vermogen tot 2,5 kW.

Praktische extra's van STIHL

Als variatie op de standaard modellen, biedt STIHL praktische extra’s. Deze praktische extra’s worden kenbaar gemaakt door letters te plaatsen achter het producttype. Zo kent STIHL bijvoorbeeld de MS 251 én de MS 251 C-BE kettingzaag. Om in één opzicht duidelijk te hebben wat de machines van elkaar onderscheiden, vindt u hieronder een overzicht van de extra functies met hun betekenis.

Comfortversie (C)

De comfortmodellen zijn zeer licht en vallen op door hun moeiteloze start dankzij het ErgoStart systeem (E).

Kettingsnelspanner (B)

Het STIHL kettingsnelspansysteem (B) maakt het spannen van de zaagketting zeer gemakkelijk. Na het losmaken van het kettingtandwieldeksel kan de ketting met behulp van de stelknop gemakkelijk en snel worden gespannen. Gereedschap heeft men hiervoor niet nodig.

ErgoStart (E)

Met STIHL ErgoStart kan de machine zeer comfortabel gestart worden. Een bijkomende veeraccumulator tussen de krukas en de startkabelschijf zorgt ervoor dat er minder kracht moet worden aangewend bij het starten van de machine. De motor start gemakkelijker, zelfs wanneer u langzaam aan het startkoord trekt.

Kettingrem QuickStop Super (Q)

Met de Kettingrem QuickStop Super kunt u de kettingrem activeren vanaf de achterste handgreep. De zaagketting stopt niet enkel bij voldoende sterke terugslag of het bedienen van de voorste handbescherming, maar ook in een paar seconden bij het lossen van de achterste handgreep. Het grote voordeel: QuickStop Super werkt in elke werkstand – zonder bijkomende handelingen. Hierdoor is de gebruiker extra beveiligd. Bovendien worden werken, waarbij de motorzaag dikwijls moet worden stilgelegd, om bijvoorbeeld takken te verwijderen, nog veiliger.

M-Tronic

M-tronic betekent vlot starten met maar een paar trekken en zonder omschakelen. Het volledig elektronisch motormanagement met memory-functie regelt het ontstekingspunt en het brandstofverbruik. Door de koude/warme startherkenning zorgt M-Tronic altijd voor een optimaal motorvermogen, een constante maximale snelheid en zeer goede acceleratie.

Elektrische handgreepverwarming (W)

De elektrische handgreepverwarming zorgt voor een hoge bedieningszekerheid, zo heeft de gebruiker ook in de winter zijn motorzaag vast in de hand. Onderhouds- en slijtvaste warmtefolie in de handgreepbuis en achter de handgreep kunnen indien nodig ingeschakeld worden en houden zo de handgreep warmer en droger.

Elektrische carburatorverwarming (V)

Ook tijdens de koude periodes kan men op de STIHL zagen met voorverwarming van de carburateur rekenen: met de winterinstelling wordt de carburateur omringd door voorverwarmde aanzuiglucht. Hierdoor wordt ijs vermeden. De omstelling van zomer- op winterstand gebeurt via een eenvoudige handgreep.

Advies van een specialist

Vindt u het nog altijd lastig om een juiste keuze te maken? Onze specialisten helpen u graag. Door het in beeld brengen van uw wensen en de werkzaamheden die u wenst te verrichten met de kettingzaag, zullen ze samen met u op zoek gaan naar de geschikte machine. Kom langs in onze winkel in Goes, wij zijn gewoon open!