Een robotmaaier kan een flinke investering zijn, maar heeft daarentegen ook veel voordelen! En aangezien voor heel veel van ons geldt “tijd is geld”, is het aan te raden om zeker even verder te lezen welke gemakken een robotmaaier jou kan leveren.

Tijd voor andere (leukere!) dingen

Heb je veel gras? Groeit je gras ontzettend snel? Of lukt het lichamelijk niet om je gras regelmatig te maaien? Met een robotmaaier ben je niet langer uren bezig met het maaien van je gazon. Terwijl de robotgrasmaaier jouw gazon wekelijks onderhoudt, houd jij tijd over voor andere (leukere!) dingen. Je hoeft bovendien niet eens in de buurt te zijn. De robotmaaier kan zo worden ingesteld dat hij automatisch begint en stopt met maaien, waarbij hij na de maaibeurt zelfstandig terugkeert naar zijn laadstation.

Een mooi en gezond gazon

Een robotmaaier is een echte mulchmaaier, die het gemaaide gras versnippert en achterlaat op je gazon. Deze grassnippers komen terecht tussen de grassprieten en dienen daar als natuurlijke bemesting.  Zo is je gazon áltijd en eenvoudig voorzien van extra voedingsstoffen. Uiteindelijk resulteert dit in een vergrote verdichting en kwaliteit van het gazon.

Omgevingsvriendelijk

In tegenstelling tot heel veel grasmaaiers, maakt een robotmaaier geen lawaai. Je hoort hem nauwelijks, waardoor je rustig in je tuin van het zonnetje kunt genieten, een boekje kunt lezen, of ander onderhoud in de tuin uit kunt voeren zonder overlast. Ook een fijn voordeel voor je buren ?

Bovendien stoot een robotmaaier geen gassen uit, wat op zijn beurt het milieu ten goede komt. Een robotgrasmaaier werkt op een accu en wordt via zijn laadstation opgeladen. Daarbij komt ook dat het elektriciteitsverbruik zeer laag is. Dit is zowel voor het milieu, als voor je portemonnee zeer gunstig.

Minder last van hooikoorts

Heb jij ook zo’n last van hooikoorts? Met een robotmaaier verminder je de pollen die van het gras afkomen, doordat het gras altijd kort wordt gehouden. Nog een héle goede reden voor een robotmaaier.

Veilig

Een robotmaaier is uitgerust met diverse sensoren, zoals een bots, til- en kantelsensor en een hellingsensor. Deze sensoren zorgen ervoor dat de messen automatisch stoppen wanneer de maaier wordt opgetild en hij omdraait wanneer deze bij een obstakel in de buurt komt. Zo kunnen je kinderen, honden of katten gewoon veilig buiten rondlopen wanneer je robotmaaier zijn werk doet.

Onderhoudsvriendelijk

Het aanvullen van benzine, olie of het vervangen van bogies zijn verleden tijd. Een robotmaaier heeft niet veel onderhoud nodig. Zo nu en dan zullen de messen moeten worden geslepen en zal de robotmaaier een update moeten ondergaan om weer voorzien te zijn van de nieuwste software. Daarbij is het belangrijk om hem regelmatig even schoon te maken. Hoe beter de staat je van je maaier, des te beter is het maairesultaat.

Geen torenhoog gras na een weekje vakantie

Een robotmaaier werkt gewoon door, terwijl jij een weekje vakantie viert! De meeste robotmaaiers beschikken namelijk over een geïntegreerde diefstalbeveiliging, waardoor ze veilig door kunnen maaien. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie en blijft je gazon netjes onderhouden.

Onze service

Wij hebben personeel wat gespecialiseerd is in de aanleg, installatie en reparatie van robotmaaiers. Heb je problemen met je aangeschafte robotmaaier? Dan kun je ook bij ons terecht voor de reparatie daarvan. Ook kun je bij je robotmaaier direct de aanleg en installatie ervan mee bestellen via de webshop. Wij zullen dan contact met je opnemen om een afspraak voor het aanleggen en afleveren van de robotmaaier in te plannen.