STIHL iMow robotmaaier

We leven in een maatschappij waar veel van ons wordt verwacht. We werken, sporten om fit te blijven, hebben een gezin, vriendschappen die we willen onderhouden en een huishouden en tuin die niet stilstaan en de nodige aandacht vragen. Tussen al deze dingen door is het natuurlijk ook belangrijk om te ontspannen. De STIHL iMow robotmaaier neemt een stukje van jouw to-do-lijstje weg, want deze robotmaaier is in staat helemaal zelfstandig jouw gazon te onderhouden!

Nadat de robotmaaier is geprogrammeerd en het gewenste maaiplan is ingesteld, onderhoudt hij volledig zelfstandig en automatisch jouw gazon. Via het maaiplan kun je zelf bepalen op welke momenten de robotmaaier het gras maait. Wanneer de accu leeg is keert hij vanzelf terug naar zijn dockingstation, waar hij zichzelf oplaadt voor weer een nieuwe ronde. Bovendien maait de robotmaaier niet alleen het gras, maar onderhoudt hij het ook.

De RMI 4-serie is krachtig en wendbaar op kleine oppervlakken. Ze zijn geschikt voor kleine en middelgrote tuinen, op een helling of met allerlei hoeken en kanten. Afhankelijk van de uitvoering kan hij tot 800, 1.500 of 1.700 m2 aan. Dankzij hun compacte afmetingen en snijbreedte van maar 20 cm, zijn ze zeer wendbaar en kunnen ze tot in het kleinste hoekje van de tuin komen.

Voordelen van de STIHL RMI 422 iMow robotmaaier

1. Efficiënt maaien in korte tijd

Een STIHL robotmaaier maait snel en efficiënt, zodat je weer snel van je gazon kunt genieten. Bij goede omstandigheden heeft bijvoorbeeld de RMI 422 maar 16 uur per week nodig voor het maaien van een oppervlakte van 800 m2.

2. Niet alleen maaien, maar ook onderhouden

Terwijl de iMow jouw gras maait, onderhoudt hij het ook meteen. Het gemaaide gras wordt versnipperd in hele kleine stukjes en verspreid over het gazon achtergelaten. De grassnippers komen zo tussen de grassprieten terecht en dienen daar als natuurlijke bemesting. Ze zorgen namelijk voor extra voedingsstoffen, waardoor je een lekker dicht en gezond gazon krijgt dat biologisch onderhouden wordt.

3. Perfect maairesultaat

Het enige wat de robotmaaier aan het toeval overlaat, is de weg die hij volgt. Maar ook daar zit een systeem achter: het gazon wordt overal heel gelijkmatig gemaaid, in verschillende richtingen en zonder sporen. De snijhoogte kun je zelf eenvoudig instellen met de centrale snijhoogteverstelling. Wanneer je in verschillende richtingen maait, wordt het gras sterker en ook niet altijd dezelfde kant op gedrukt.

4. Eenvoudige bediening

De STIHL iMow robotmaaiers zijn hele slimme machines, maar tegelijkertijd zijn ze zo ontworpen dat ze voor iedereen gemakkelijk te bedienen zijn. Dankzij het heldere LED-display kun je in het donker of bij daglicht de programmering eenvoudig aanpassen.

5. Stoppen wanneer het regent

Op basis van het ingegeven maaischema, maait de robotmaaier op eigen houtje het gras. Daarbij beslist hij binnen een vastgesteld tijdvenster (de zogenaamde actieve tijd) zelf wanneer hij een afgebroken maaibeurt inhaalt. De iMow stopt dankzij de regensensor zijn ronde wanneer het begint te regenen en zal deze hervatten op een ander moment. Wil je dat de robotmaaier blijft maaien bij een beetje regen? Dan kun je de gevoeligheid van de sensor aanpassen of de sensor helemaal uitschakelen.

6. Aangepaste oplaadtijden

Als je robotmaaier nog een groot stuk moet maaien binnen de ingegeven tijdzonde, dan zal hij zich sneller opladen om zijn ronde af te kunnen maken. Echter, wanneer hij de hele nacht op zijn dockingstation verblijft, zal hij zich langzamer (en dus goedkoper) opladen. Hierdoor wordt niet alleen de levensduur van de accu’s verlengt, maar wordt ook het milieu en jouw portemonnee bespaard.

7. Afgelegen hoekjes en kantjes worden niet vergeten

In een tuin met veel hoekjes en kantjes, is het mogelijk dat de robotmaaier op verschillende plekken minder vaak zijn werk doet. Om dit probleem te voorkomen is de RMI 422 voorzien van zonemanagement, waarmee je eenvoudig verschillende zones toewijst die meer aandacht nodig hebben.

8. Volledig veilig

De STIHL iMow is uitgerust met verschillende sensoren. Zo stopt hij wanneer hij wordt opgepakt. Daarnaast kun je instellen dat hij alleen met een pincode te bedienen is.

Meer voordelen van een robotmaaier? Klik hier!

Specificaties STIHL RMI 422 iMow robotmaaier

Model STIHL RMI 422
Max. gazonoppervlakte Tot 800 m2
Maaiduur 16 uur
Type accu Li-Ionen 18,5 V
Accu-energie 40 Wh
Accucapaciteit 2,25 Ah
Vermogen 60 W
Snijhoogte 20 – 60 mm
Snijbreedte 20 cm
Maaitijd (per acculading) 30 min
Laadtijd 90 min
Maximale stijgingsgraad 35 %
Geluidsvermogenniveau 62 dB(A)
Gewicht (accu inbegrepen) 9 kg
Afmetingen (l x b x h) 60 x 43 x 27 cm
Artikelnummer 6301 011 1425

5 jaar garantie!

Op een STIHL iMow robotmaaier zit standaard 2 jaar garantie, maar wanneer je je machine binnen dertig dagen na de aankoop registreert komt daar een jaar bij. Als je daarnaast je robotmaaier in de eerste drie jaar, jaarlijks voor een onderhoudsbeurt naar de dealer brengt, komt daar een vierde jaar bij. Tot slot komt er een vijfde jaar bij wanneer je hem ook in het vierde jaar langsbrengt voor onderhoud. Hier vind je alle actievoorwaarden van de iMow garantie.